Del 6 al 21 d’abril el fotògraf guanyador d’un Pulitzer, Javier Bauluz, exposa de nou les seves fotografies de refugiats al Museu del Mar Castell Fortalesa de Santa Pola.

Des de principis d’agost de 2015, i durant més de cinc mesos sobre el terreny, la càmera del fotoperiodista Javier Bauluz acompanya -com si d’una finestra mòbil es tractés- a les mares, pares i fills refugiats a la recerca d’un lloc segur per viure durant el seu llarg viatge cap al cor d’Europa.

El recorregut part de l’arribada a les illes de Lesbos i Kos, a Grècia, on desembarquen després d’un curt i perillós viatge pel mar Egeu des de les costes de Turquia.

Un cop a l’Europa continental el viatge de les famílies sirianes, iraquianes, afganeses i iranians, principalment, continua a través de Grècia, Macedònia, Sèrbia, Hongria, Àustria, Alemanya, Holanda i França. És un llarg i dur recorregut que fan a peu seguint les vies del tren, per camins, autopistes, en busos o a bord dels vells i obsolets ferrocarrils dels Balcans.

Bauluz posa el focus en les emocions, els moments crucials i les relacions personals que ens mostren la universalitat del que ens fa humans i iguals.

El fotoperiodista asturià Javier Bauluz és el primer espanyol a rebre un Premi Pulitzer de Periodisme, el 1995, pel seu treball a Rwanda, així com el Premi Fotopres 1988 i 1989, el Premi Comte de Godó 2001, el Premi Llibertat de Periodisme 2002, el Julio Fuentes de Periodisme 2002, el Premi Periodisme i Drets Humans 2008, el Premi Emilio Castelar 2011 i el Premi Drets Humans 2016 per ‘Buscant refugi per als meus fills’.