El 18 de octubre de 1939 fueron fusilados en el cementerio de Monóver un buen número de republicanos de la comarca del Vallés del Vinalopó que habían sido encerrados en el campo de concentración establecido en el municipio. El grupo más numeroso estaba compuestos por monoveros, casi todos trabajadores artesanos y jornaleros.

ACTES DE COMMEMORACIÓ DEL 80 ANIVERSARI DE L’EXILI REPUBLICÁ

Diumenge 3 de març, a les 09.00 h, des de la Bassa del Moro de Petrer – Ruta comarcal «Del Vinalopó a l’exili». – Preu 30 € (inclou: visita a Elda, Petrer, esmorzar, dinar i despla~ament. Més informació i reserves: 96 698 17 54.

Dimecres 6 i dijous 7 de març a partir de les 10.00 h -Visites guiad es per als alumnes de I’IES Enrie Valor i el col·legi Divina Pastora. Dissabte 9 de març, a les 19.00 h, al Kursaal Fleta de Monover -Conferencia: «Un estudi sobre la fossa comuna del cementiri de Monover» a carrec de Clara Serna (arqueologa).

Diumenge 10 de marc, a les 11.30 h, al Fondó – Xerrada i projecció del documental «Castigats». Hi intervendra José Miguel Santacreu, professor de la Universitat d’Aiacant. – Durant tot el matí: visites guiades al refugi i a l’aerodrom del Fondó.

Dissabte 30 de març, a les 20.30 h, al Teatre Principal – Teatre: «Una hora más tarde». Una historia sobre el bombardeig del Mercat Central d’Alacant. Companyia TADEA, grup de teatre de la Universitat d’Aiacant. – Preu: S €.

 

PROGRAMA MONÓVER

Descarga el programa en pdf

PROGRAMA MONÓVER

Descarga el programa en pdf