Como sucedió en el resto de la provincia de Alicante, Pego fue una de las últimas áreas geografías en caer en manos del ejercito franquista. El 18 de abril se constituyó el Juzgado Militar de Dénia-Pego, que recibía todas las denuncias contra los desafectos al régimen. En poco tiempo, en Pego se encarcelaron a 300 personas.

PROGRAMA DE ACTIVIDADES EN PEGO II CICLE al voltant de la MEMÒRIA HISTÒRICA 2019 Casa de Cultura, Saló d’Actes. Sant Doménec, 5

27 FEBRER Divendres 19.30 h Lliurament del premi a l’IES Enric Valor de Pego per la Federació d’Instituts d’Estudis Comarcals del País Valencià, per la seua labor en la recuperació de la memòria històrica.

1 MARÇ divendres 19.30 h Presentació del darrer número de la revista Aguaits: Repressió de guerra i postguerra a la Marina Alta II, a càrrec de Rosa Seser i de Joan Miquel Almela.

22 MARÇ divendres 19.30 h Presentació del poemari El despertar de la conciencia (Homenaje a María Cambrils), a càrrec d’Ana Noguera.

29 MARÇ divendres 19.30 h Conferència i presentació del llibre Diario de Gaskin. Un pilot de la República en els camps de concentració nord-africans (1939-1943), a càrrec de Laura Gassó.

12 ABRIL divendres 19.30 h Presentació del llibre Setze relats de guerra. La novel·la d’un poble enfrontat. Pego (Marina Alta), a càrrec de Laura Castellà i de Joan Miquel Almela. Inauguració de la col·locació al pati de la Casa de Cultura de les rajoles fetes per la Generalitat Valenciana en homenatge als cinc pegolins assassinats al camp de concentració de Gusen.

 

II CICLE MEMÒRIA HISTÒRICA 2019

Descarga el programa en pdf

II CICLE MEMÒRIA HISTÒRICA 2019

Descarga el programa en pdf