Aquest divendres 12 d’abril tindrà lloc l’últim dels actes del II Cicle de la Memòria Històrica de Pego. Serà la presentació del llibre “Setze relats de guerra. La novel·la d’un poble enfrontat”

L’obra està editada per Joan Miquel Almela Cots, qui participarà a l’acte. Es farà a la Casa de Cultura, a dos quarts de la tarda.

QUAN: 12 abril 2019 19: 30h

ON: Casa de Cultura de Pego

L’endemà de la fi de la guerra tot va ser silenci, almenys en la narració de la història i de tot allò que hi havia passat en un i en altre bàndol. La majoria de les històries de la Guerra Civil quedaren com a novel·les mai escrites i, almenys per al cas de Pego, no coneixem cap relat publicat ni durant la guerra ni durant la llarga dictadura.

Segurament, la por va ser la culpable. En Setze relats de guerra hi ha històries familiars íntimes i tràgiques en el front de guerra, de xiquets refugiats, de frares amagats, de desertors, de repressions de guerra, de repressions de postguerra, de dies de presó, d’exili, de camps d’extermini, de misèria i de fam… No hi ha cap dubte que la qualitat que puga tenir aquest llibre es deu a la qualitat dels relats i a la mà pròpia dels seus autors que han participat en aquest projecte de recuperació de la memòria històrica i de recuperació de la nostra memòria col·lectiva.